Proof our Concept

Proof our Concept

Digitalisering en data creëren alleen waarde voor bedrijven wanneer ze op de juiste manier worden toegepast. ESG-reporting is een van deze waardecreaties. Het meten van duurzaamheidsinitiatieven geeft inzicht in kansen en bedreigingen (return & risk). Het verwerken van deze inzichten in bedrijfsprocessen draagt bij aan een duurzamere toekomst.

In onze blog Future proof your business! hebben wij al gewezen op het belang van adequate sourcing, begrijpelijkheid en herkenbaarheid van de data. Alleen wanneer de data volledig begrepen wordt, kan deze gedeeld worden met stakeholders om:

      • de resultaten te integreren in het denkproces
      • data driven besluiten te realiseren
      • een duurzame bedrijfsvoering na te streven

Met de recente integratie van API data connectoren (Visma, Exact Online, King Finance) worden efficiëntere data sourcing mogelijkheden beschikbaar voor onze klanten.

Door deze connectoren aan te bieden in onze oplossing streven we naar;

 • onze klanten te faciliteren bij het versnellen van hun duurzaamheidsinitiatieven.
 • het digitaliseren van zorgelijke en moeizame dataverzamelingsactiviteiten te verlichten.
 • efficienter inzet van resources en verhoging van de productiviteit.

Voor onze klanten die bedrijven in de transportsector bedienen, kunnen wij ook gegevens verzamelen uit gemeenschappelijke brandstof- en transportbeheersysteem exports, waardoor gegevens kunnen worden geïntegreerd voor diepte inzichten.

Deze data wordt;

 • geïntegreerd in onze CO2 Impact Scan, die u inzicht geeft in uw uitstoot en de impact op uw bedrijfsresultaten.
 • Verwerkt in ons CO2 Impact Report voor een nauwkeurigere analyse op basis van uw werkelijke brandstofverbruik.
 • of gebruikt in ons Progress Report Sector Transport op basis van brandstofverbruik en zendingen. In dit rapport krijgt u inzicht in de trend van deze elementen en de bijbehorende CO2-uitstoot.

Dit laatste rapport kan ook dienen om het behaalde reductiepercentage te produceren ter beoordeling of u in aanmerking komt voor een Lean & Green certificering.

U optimaliseert niet alleen uw bedrijfsproces en resultaten, maar versterkt ook uw positie bij aanbestedingen als gecertificeerde leverancier.

Daarnaast bieden we een verscheidenheid aan branchegerelateerde aanbevelingen over hoe u uw emissies kunt verminderen.

 

Wij delen graag verschillende bevindingen en initiatieven die we tot nu toe hebben gezien in onze diverse pilots in de transportsector. Dit geeft concreter inzicht in de voordelen die kunnen worden bereikt;

 • Met de beschikbare data kan meer worden gedaan. Data is de nieuwe olie en tastbare kansen komen binnen handbereik.
 • Er is veel te winnen bij het verzamelen van data en het berekenen van de CO2-uitstoot. Energieverslindende (werk)stromen komen aan het licht.
 • Het creëren van inzichten laat zien dat reducties tot 20% in CO2-uitstoot kunnen worden bereikt.
 • Optimalisatie van apparatuur, brandstofverbruik en planning tonen direct efficiëntie als gevolg van data-driven beslissingen.
 • Outsourcing en partnering verhogen de waarde van de supply chain.
 • Een solide en opgeleid personeelsbestand weerspiegelt zich in een verhoogde klantwaardering.

Optimalisatie en efficiëntie gaan vaak hand in hand met CO2-reductie.  Er kunnen concrete acties worden ingezet om klanten betrouwbaarheid te bieden en voor medewerkers een prettige werkplek te borgen.

“Dankzij de hulp van Greenaumatic hebben we gemakkelijk inzicht gekregen in onze CO2-uitstoot. Na het delen van specifieke gegevens konden we voldoen aan de duurzaamheidseisen van een van onze toonaangevende klanten en onze relatie met hen verder versterken.” 

“De CO2-analyse is het bewijs dat we het samen goed doen.”

 

Bij Greenaumatic zijn we ervan overtuigd dat de concepten Integrated Thinking en Integrated Reporting een doorbraak kunnen betekenen in duurzaamheidsstimulering. Tegelijkertijd is het belangrijk om bedrijfsresultaten veilig te stellen of zelfs uit te breiden. Een bedrijf moet eenvoudig beginnen en ESG structureel opnemen in zijn bedrijfsstrategie. Het is dan in staat om de bedrijfscultuur positief te veranderen en waarde op lange termijn te creëren.

Denkt u erover om de duurzaamheidsreis van uw klant te initiëren of te verbeteren? Meld u aan voor onze APP!

Ons (white label) platform is dé oplossing voor (financiële) dienstverleners (accountancy, consultants, banken, verzekeringsmaatschappijen) die hun MKB-klanten actief willen ondersteunen in hun duurzaamheidsproces.

Onze oplossing stemt duurzaamheidsinitiatieven af op bedrijfsdoelstellingen ten behoeve van risk management en strategische planning. Wij produceren ESG-metrics en stellen daadkrachtige rapporten op die bedrijven ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en ESG. ESG is de afkorting voor Environment Social Governance. Het is een generieke term die wordt gebruikt om te bepalen hoever een bedrijf is met duurzaamheid.

 

Be a better business

Volg ons op LinkedIn